search
top

En unik skjorta gör ett avtryck

Det finns oändligt många alternativ för den som vill skapa en skjorta med. Internet har gjort det möjligt för människor att själva skapa unika designer för att få sina profilkläder att sticka ut lite extra. Om man som företagare planerar att beställa skjortor med tryck till sina kunder eller anställda kan det vara en god idé att försöka tänka utanför ramarna och skapa en design som kommer att lämna ett avtryck hos mottagaren.

Färger, former, textsnitt och positioner. Valmöjligheterna är många och det är bara fantasin som sätter gränser. När man skapar en skjorta med tryck för ett företag finns det dock en hel del saker som man bör tänka lite extra på. Profilkläder är nämligen starkt förknippade med stora och väletablerade företag och därför är det viktigt att tänka på att designen inte blir allt för lekfull eller ger ett oseriöst intryck.

Skjortor ska generellt sätt ha en mer diskret logga än vad en t-shirt behöver. Loggan kan med fördel tryckas på en ficka eller längst ned på skjortan. Ju mer diskret loggan är, desto oftare kommer plaggen att användas till vardags. Det kan vara ett bra råd att gå efter om man planerar att ge ut skjortor till sina kunder, medan en skjorta för en anställd bör ha företagets logga i ögonhöjd, t.ex. på en bröstficka.

Diskret behöver inte betyda tråkigt eller blekt. Det är viktigt att komma ihåg. Skilj dig från mängden och låt loggan löpa lodrätt på skjortan eller varför inte skriva företagsnamnet diagonalt. Genom att följa alla andra profilkläder i spåren är det lätt hänt att plagget inte blir unikt och människor kommer inte att lägga märke till just ditt företag. Det är en svår balansgång mellan unikt och diskret. Se till att du tänker igenom designen noga och bolla gärna idéer med dina kollegor.

top